Skip to content

Spackspuiten

Spackspuiten is een afwerking waarbij pleister onder hoge druk op het te bewerken deel gespoten word. De pleister word verneveld waardoor een fijne of grove textuur ontstaat. Spackspuiten word met name in nieuwbouw woningen gebruikt.

Schuurwerk

Schuurwerk is een traditionele plafondafwerking met een draaiende schaduwwerking. Het word gemaakt van gips waaraan zilverzand en kalk word toegevoegd. In het natte produkt worden cirkels gedraaid waarbij een fijn gestructureerd plafond ontstaat. Als het geheel is opgedroogd krijgt het plafond een mooi warm wit effect, met draaiend schaduw en vlameffecten.

Pleister

Bij het glad pleisteren van een plafond word er een gipslaag op het plafond aangebracht. Doordat het met een spaan word afgewerkt ontstaat er een glad geheel. Een glad pleisterwerk plafond dient wel afgewerkt te worden met een latex of muurverf om een egaal geheel te krijgen.

Lijsten en rozetten

Kooflijsten

Kooflijsten zijn lijsten die worden aangebracht tussen wand en plafond. De lijsten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen, als u geen keuze kunt maken uit het uitgebreide assortiment dan kunt u ook een geheel eigen ontwerp aanleveren. Misschien heeft u al bestaande lijsten ,deze kunnen nagemaakt worden voor bijvoorbeeld een nieuwe aanbouw. Er zijn speciale gordijnkoven leverbaar waar de gordijnen achter gehangen worden.

Perklijsten 

Perklijsten zijn lijsten die op plafond of wand worden gelijmd. Ze worden veel gecombineerd met kooflijsten,als u geen kooflijsten wilt of als het door bijvoorbeeld, schuine muren technisch niet mogelijk is, kunt u ervoor kiezen om alleen perklijsten te nemen. Ook deze zijn te leveren in veel verschillende soorten en maten, of naar eigen ontwerp.

Rozetten

Rozetten zijn plafond ornamenten die voornamelijk gebruikt worden als versiering van plafonds. In de architectuur worden rozetten gebruikt ter decoratie of als vormgever onder lampen en kroonluchters. In alle ruimtes zijn rozetten probleemloos toe te passen in alle soorten en maten.

Airless latex

Airless latex spuiten geeft een gladder resultaat dan wanneer het plafond word afgewerkt met een roller. Door middel van airless spuiten zijn er geen strepen zichtbaar. Dankzij deze moderne techniek krijgt u mooi egaal plafond.

Heeft u nog vragen?